Get Adobe Flash player

e-Boekhouden.nl

Artikelen

Organisatie

Het begon allemaal in december 1998 toen een stel vrienden een kerstproject organiseerden dat 'Christmas Time' heette. Het zou de officiële start worden van 'The Choir Company' en eerlijk gezegd had niemand toen kunnen bedenken dat de activiteiten zich zo razendsnel zouden ontwikkelen. Het team dat Christmas Time begon ging verder onder de naam "Choir Company Vocals en Band" en toen steeds meer zangers en zangeressen aangaven mee te willen zingen bij The Choir Company ontstond het idee om een Mass Choir Project te organiseren. Aan "Wij Zijn Onderweg" deden zo'n 250 zangers en zangeressen mee en door de vele enthousiaste reacties kon een vervolg gewoon niet uit blijven. 

In die begin periode moest alles van de grond af aan opgebouwd worden. Enveloppen werden met de hand geschreven, bijna niemand had nog e-mail, dus dat betekende veel brieven schrijven, muziekpakketten maken, cassettebandjes dubben, etc. Gelukkig is dat is nu wel anders. In de loop der jaren ontstond er een heel team van vrijwilligers, kwam er een website, etc. en zo werd het mogelijk dat de afgelopen jaren enkele honderden zangers en zangeressen uit heel Nederland hebben meegezongen in één van onze projecten. 

Naast de kortlopen koorprojecten ontstonden er naast Choir Company Vocals en Band, in de loop der jaren ook een aantal vaste koren en groepen: het Rotterdam Celebration Choir, het National Celebration Choir, Choir Company Sisters, Junior Vocals en Women in Grace. 

Allemaal unieke groepen met een heel eigen "missie" en doelgroep. 

Daarnaast was het geweldig om samen te kunnen werken met bekende nationale solisten en aanbiddingsleiders als: Gert Visscher, Talitha Nawijn, Ralph van Manen, Ben Ketting, etc. en mochten we verder projectkoren opzetten voor de tours met 

  • -Mark Condon (USA)
  • -Ron Kenoly (USA)
  • -Don Moen (USA)
  • -Graham Kendrick (UK)
  • -Hour of Power

We groeien, we zijn volop in beweging, maar het gaat niet om groot- groter- grootst, mooi- mooier- mooist of zelfs goed- beter- best. We worden er steeds weer bij bepaald dat we dicht bij de basis moeten blijven: zingen voor onze God met alles wat in ons is. Soms kunnen alle zaken er omheen, hoe mooi en professioneel ook, gewoon afleiden van waar het werkelijk om gaat. En daarom is en blijft het ons verlangen dat iedereen- deelnemers en mensen in de zaal- door ons zingen heen iets van de grootheid van God mogen ervaren! 

Kom eens kijken bij een concert, schrijf je in voor één van onze koren of projecten en ervaar hoe goed het is om samen te zingen!

Heel graag tot ziens bij één van onze concerten of activiteiten!

Maarten T.D. Wassink

The Choir Company